Egy különleges kirándulás

Szerettem volna a gyerekeknek megmutatni gyerekkorom egyik kedves helyét, de mivel csak két biciklink van, mindig csak egy gyerkőc tudott velem jönni. Ennek kimondottan örültem, hiszen így háromszor élvezhettem azt a ritka pillanatot, amikor csak egyikükkel vagyok és csak egymásra figyelünk.
Az amúgy is szépnek ígérkező biciklitúrák azonban mesés meglepetéseket tartogattak!
Első túránk alkalmával kiderült, hogy a Szamárkőnél, ahova eredetileg indultunk, egy szép kis Boldogasszony-emlékhelyet is kialakítottak. Ez az egyik az országban található 13 szakrális emlékhely közül. Bárki, aki arra jár, megpihenhet és elcsendesedhet itt, és arra kérik az erre járó vándorokat, hogy szépítsék, gondozzák ezt a helyet. Jó érzés volt látni, hogy ismeretlen emberek virágot ültettek ide, kövekkel körberakták, szeretettel ápolják ezt a helyet.

Második alkalommal a Szamárkő és a Boldogasszony-emlékhely meglátogatása után felfedeztük a környéket, és csodás vadvirágokkal és gyógynövényekkel teli mezőkre bukkantunk!

Szerettük volna mi is gazdagítani valamilyen virággal a Boldogasszony Emlékhelyet, ezért harmadik túránk alkalmával elültettünk egy tő vörös herét az emlékhelyen. A vörös here kedvenc gyógynövényem, és nagyon jó hatással van a női testre és lélekre, szerintem nagyon illik erre a helyre. Út közben találkoztunk egy nénivel, aki éppen a kapuja előtt rendezgette a virágait, az elburjánzott évelő növényeit ritkította. Nagy halomban feküdt mellette a sok kiritkított, egyébként életrevaló, gyökeres növény. Kértünk tőle egy pár tövet, ő pedig örömmel adott. Nem is reméltük, hogy ilyen sok virágot tudunk majd ültetni az Emlékhelyre! Miközben helyet kerestem a sok virágnak, megkerültem a kis táblát, és meglepődve láttam, hogy a tábla másik felén is üzenet áll, és én ezt eddig észre sem vettem! Pedig nagyon fontos üzenet.

„(…)Isten útja a Szeretet,
amit életed példájával
tudsz megmutatni,
ahogy szeretsz,
imádkozol őszintén,
tisztelettel kérsz, és
kegyelemben fürödve,
hálás szívvel,örömben
és békességben élsz.”