Eddigi projektjeink

Kis juhász projekt

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek a lehető legközelebbről ismerkedjenek meg a rackákkal, és a természet szépségeivel, ezért mindig szívesen látjuk a hozzánk érkező gyerekeket, akár szüleikkel együtt, akár csoportosan.
Nálunk néhány órára vagy akár egy egész napra kis juhászokká válhatnak, megtanulhatják a legeltetés fortélyait, részt vehetnek a rackák gondozásában.
Több pszichológiai kutatás is bebizonyította, hogy az elmélyülést elősegítő tevékenységek, mint pl. a legeltetés vagy a természetjárás, nagyban hozzájárulnak az ember boldogságérzetéhez. A legelőn rengeteg ilyen inger éri a gyermeket. Egy körtefa árnyékából figyelheti az ott fészkelő madarakat, vagy önfeledten legurulhat a domboldalon, esetleg pásztorbotot faraghat magának. Ilyenkor gyakran önkéntelenül dúdolgatnak, énekelgetnek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy élvezik a pillanat örömét.

Rackabarát – projekt

“Ha több van a birtokodban mint amennyire szükséged lenne, hosszabb asztalt építs ne magasabb kerítést!”-tartja a mondás, és ezt mi is így gondoljuk.

Ennek szellemében minden évben szívesen adunk ajándékba egy-egy rackát barátainknak, hogy ismerjék meg, és tartsák ők is ezt a rendkívül szép és értékes állatot. Szeretnénk, ha Erdélyben is elterjedne és ismertté válna a racka, és kialakulna egy rackabarát közösség.

Mostani projektünk